Szendvics, falatnyi ízvarázs
A szendvics korábban tehát két szelet közé bármilyen ételet jelentett. Idők folyamán országok, nemzetek saját ízlésük szerint alakították, formálták eme falatnyi csodákat. Különféle szendvics alapok alakultak ki, mint a fehér kenyér, rozs, barna, teljeskiörlésű, édes tészta, kelt tészta, kovászos...stb. Méretét tekintve is számtalan variáció alakult ki.
A hidegkonyhai mesterek idővel tökélyre fejlesztették a hidegkonyha ezen ágát. A szendvicsek ma már a legkülönlegesebb feltétekkel, számtalan féle és formájú kenyérből készülnek. A szendvicsek készítésénél fontos szempont a frissesség és a kenyér felszelésének időpontja is. A megfelelő állagú kenyér belseje lágyan puha, héja kellemesen ropogós. A tökéletes szendvicsre zsiradék is kerül amely lehet krémes állagú vaj, minőségi növényi margarin, esetleg tejszínes vaj és sajt krémek. Érdemes megemlíteni azon szendvicseket, melynek fő feltéte maga a krém. Ezek leginkább pástétomok amik lehetnek növényi vagy állati eredetű pástétomok. A szendvics feltétek rendkívűl széles skálán mozognak. Tehetünk a kenyérfélékre sült húsokat, felvágottak, sajtokat, zöldség és gyümölcs variációkat.
Szendvics készítésnél fontos szempont az ízek és színek harmonizálása, illetve a megfelelő díszítés.
A Royal Hidegkonyha szendvicsmestere a fentiek gondos figyelembe vételével készíti el a legkülönfélébb szendvicseket. Számunkra elsődleges tényező a friss kenyér, bagett és egyéb pékárú használata. Kiszállítás napján süti le szerődéses pékség partnerünk a kifejezetten hidegkonyhánknak készült pékárút.